Babgulyás hozzávalók:

tojás – 1 db

hagyma – 1 db közepes fej

pirospaprika – 2-3 csipet

só – 2-3 csipet

liszt – 2 ek

sárgarépa – 2 db

gerezd fokhagyma – 2-3 db gerezd

marhahús vagy sertés comb – 40 dkg

füstölt hús – 30 dkg

száraz bab – 30 dkg

édes paprika – 1 db

csípős paprika – 1 db

Babgulyás elkészítése:

A babot és a füstölt húst beáztatjuk. Zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítom, kevés vizzel felengedem és beleteszem a fűszereket, a kis kockákra vágott paprikákat (kivéve a csípőst), a fokhagymát. Miután felfőtt beletesszük a babot a füstölt hússal. Félig főzöm mikor beleteszem a friss húst. Ha szükséges pótolom a vizet, hogy éppen ellepje. Míg fő a hús, a tojásból és lisztből nokedli tésztát készítünk. Ha kész a levesünk felelngedjük vízzel, beletesszük a sárgarépát, megvárjuk míg felfő és beleszaggatjuk a nokedli tésztát. Újra felfő és forrón tálalom.

A csípős paprikát karikára vágom és kis tányéron, külön tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc