Klasszikus besamel mártás hozzávalók:

3 dkg vaj

1 evőkanál finomliszt

2.5 dl tej

só ízlés szerint

fehér bors ízlés szerint

Klasszikus besamel mártás elkészítése:

A besamel mártáshoz egy edényben felolvasztunk 3 dkg vajat, hozzáadunk 1 ek lisztet, majd közepes lángon 1 percig kevergetjük, amíg aranysárga lesz és hólyagokat vet.

Apránként belekeverünk 1/4 l meleg tejet, amíg egyenletes nem lesz. Közepes tűzön főzzük, míg felforr és besűrűsödik. Még 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

A besamel mártást sóval és fehér borssal ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc