Elszászi káposzta hozzávalók:
4 személyre
80 dkg savanyú káposzta
40 dkg tarja
10 dkg főtt füstölt tarja
10 dkg füstölt szalonna
1 pár virsli
2 nagy vöröshagyma
fél fej fokhagyma
1 dl száraz fehér bor
2 evőkanálnyi olaj
1 húsleveskocka
őrölt bors
só
Elszászi káposzta elkészítése:
A szalonnát és a húst szeleteld, a meghámozott vöröshagymát és a virslit karikázd, a füstölthúst pedig kockázd fel. A nyers tarját sózd, borsozd, s kend meg a zúzott fokhagymával. A káposztába keverd bele a füstölthúskockákat.
Egy kukta aljában terítsd el a szalonnát, fektesd rá a hússzeleteket, arra a hagymát, halmozd rá a káposztát, s a tetejére tedd a virslikarikákat. 2-2,5 dl vízbe morzsold bele a leveskockát, öntsd bele a bort, keverd hozzá az olajat, és ezzel locsold meg az ételt.
A kuktát lezárva tedd tűzre, s a forrástól számított mintegy 30-35 percig főzd lassú tűzön.
0 hozzászólás