Töltött sonka hozzávalók:
1 kiló füstölt sonka
2 fonott kalács
10 tojás
petrezselyemzöld
őrölt fekete bors
vegeta
Töltött sonka elkészítése:
A sonkát puhára főzzük, a tojásokat pedig keményre. A tojást és a kalácsot apró darabokra vágjuk, s borssal, petrezselyemzölddel, vegetával összekeverjük. Ezt a tölteléket a sonka főzőlevével többször is meglocsoljuk.
A főtt sonkát hosszában három részre vágjuk, s hosszú üvegtálra tesszük. Alulra a bőrös részét, erre egy réteg tölteléket, majd sonkát és ismét tölteléket, sonkát.
A maradék tölteléket körben hozzányomjuk a forró sonkához. Az így töltött sonkát lenyomatjuk, s aztán hidegre tesszük. Tálaláskor tojáskarikával vagy petrezselyemmel díszíthetjük.
Tormával, mustárral kínáljuk.
0 hozzászólás