Földieper kocka hozzávalók:

12,5 dkg liszt

6 dkg vagdalt dióbél

11 dkg vaj vagy margarin

0,6 dl kristálycukor szorosan töltve (ez eredetileg barna cukorral lenne megtöltve)

2 tojásfehérje

30 dkg eper

20 dkg cukor

2 evőkanál citromlé

2,5 dl tejszín

Földieper kocka elkészítése:

Keverd össze a lisztet, a diót, a vajat és a kristálycukrot. Szórd egyenletesen egy tepsibe és süsd meg előmelegített, közepes hőmérsékletű (kb 180°C) sütőben kb. 20 percig. Néha keverd meg.

Ha kész van, szórd a 2/3 részét egy közepes tepsibe.

Verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, a szeletelt eperrel és a citromlével.

A tejszínt külön verd fel habbá és forgasd bele óvatosan az epres habba. Kanállal rakd rá ezt a masszát az egyenletesen a tepsiben lévő morzsalékra, utána szórd a félretett 1/3 rész morzsalékot a tetejére.

Takard le celofánnal vagy alufóliával, és tedd mélyhűtőbe legalább 6 óra hosszára, vagyis amíg meg nem szilárdul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc