Csokoládékocka hozzávalók:

6 tojásfehérje

3 tojássárgája

22,5 dkg cukor

5 dkg csokoládé

12 dkg liszt

7,5 dkg dió vagy mogyoró

7,5 dkg vaj

2 evőkanál rum

Csokoládékocka elkészítése:

A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverünk 15 dkg cukrot, a reszelt csokoládét és a lisztet.

Kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk és a következő krémmel töltjük: 3 tojássárgáját 7,5 dkg cukorral gőz fölött habosra főzünk, majd hozzáadjuk a darált diót vagy mogyorót.

Ha kihűlt a massza, hozzákeverjük a vajat és 2 evőkanál rumot.

A csokis tészta tetejét megkenjük csokimázzal, majd 4×4 cm-es kockákra vágjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc