Diós szeletkék hozzávalók:
7 tojásfehérje
440 g kristálycukor
280 g darált dió
30 g liszt
30 g étkezési keményítő
egy citrom leve és reszelt héja
5-6 evőkanál sárgabaracklekvár
Diós szeletkék elkészítése:
A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, és továbbkeverjük az egészet, míg kemény habot kapunk. A darált diót, a lisztet, az étkezési keményítőt, a citrom héját és levét lazán belekeverjük.
Jól kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 190 fokon addig sütjük, amíg egy kis színe lesz.
Kihűlés után vizes késsel tetszés szerinti szeletekre vágjuk.
Két-két szeletet sárgabaracklekvárral összeregasztva tálalunk.
Hagyjunk egy kis habot dió nélkül és helyezzük a tejszínnyomóba. Ezzel dekoráljuk a tetejét, amiután a tepsibe helyeztük, hogy szebb formájuk legyen a szeleteknek.
0 hozzászólás