Mézes almalekvár hozzávalók:

4 db 2,5 dl-es üveghez:

1,25 kg alma

6-8 evőkanál citromlé

500 g zselírozó cukor speciál

2 rúd fahéj

5 dkg méz

Mézes almalekvár elkészítése:

A meghámozott almát négyfelé vájuk, magházát kiemeljük. Az almából lemérünk pontosan 1.25 kg-ot és apróra felkockázzuk.

Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon állandó keverés mellett felforraljuk.

Kb. 3 percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet. A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.

Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (Azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár.)

Szépen díszítve csodás ajándék lehet!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc