Sertéskaraj hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka

1 nagy fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

1 paprika

1 paradicsom

3 evőkanál olaj

1 evőkanál édesnemes pirospaprika

Sertéskaraj elkészítése:

A húst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, húsukat apróra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat egy lábosban, megpirítjuk benne a hagymát.

Félrehúzzuk, hozzákeverjük a pirospaprikát és a húst. Kevergetve megpirítjuk, alá öntünk 1 dl vizet.

Sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és kb. 1 órát főzzük.

Ha a levét elfőné, kevés vizet öntünk alá. Nem sokat, csak annyit, hogy ne égjen meg, mert csak így lesz jó sűrű szaftja.

Tarhonyával, főtt tésztával tálaljuk.

1 adag: 2200 kJ/523 kcal

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc