Almás süti hozzávalók:
500 g liszt
250 g margarin
1 tojás
6 evőkanál cukor
+ cukor az almához ízlés szerint
1 evőkanál ecet
1 késhegynyi só
½ kiskanál sütőpor
200 ml tejföl
1 kg alma
1 evőkanál búzadara
porcukor a dekorhoz
Almás süti elkészítése:
Összekavarunk 500 g lisztet, 250 g margarint, 1 tojást, 6 evőkanál cukrot, 1 evőkanál ecetet, 1 késhegynyi sót, ½ kiskanál sütőport és 200 ml tejfölt. Jól összegyúrjuk és a tésztát két részre osztjuk. Mindkkét adagot kinyújtjuk és az egyiket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 1 kg reszelt almát cukorral kis tüzön karamelizálunk, amíg jól megpuhul. Hozzáadunk 1 evőkanál búzadarát. Levesszük a tűzről és hozzáakavarunk egy keményre vert tojásfehérjét. A tepsiben levő lapot teljesen befedjük almával és lefedjük a másik. A tésztát megsütjük, megszórjuk porcukorral és kész a finom sütemény.
Felszeletelve tálaljuk.
Az almás süti receptet MariaMona ajánlotta.
0 hozzászólás