Almás süti hozzávalók:

500 g liszt

250 g margarin

1 tojás

6 evőkanál cukor

+ cukor az almához ízlés szerint

1 evőkanál ecet

1 késhegynyi só

½ kiskanál sütőpor

200 ml tejföl

1 kg alma

1 evőkanál búzadara

porcukor a dekorhoz

Almás süti elkészítése:

Összekavarunk 500 g lisztet, 250 g margarint, 1 tojást, 6 evőkanál cukrot, 1 evőkanál ecetet, 1 késhegynyi sót, ½ kiskanál sütőport és 200 ml tejfölt. Jól összegyúrjuk és a tésztát két részre osztjuk. Mindkkét adagot kinyújtjuk és az egyiket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 1 kg reszelt almát cukorral kis tüzön karamelizálunk, amíg jól megpuhul. Hozzáadunk 1 evőkanál búzadarát. Levesszük a tűzről és hozzáakavarunk egy keményre vert tojásfehérjét. A tepsiben levő lapot teljesen befedjük almával és lefedjük a másik. A tésztát megsütjük, megszórjuk porcukorral és kész a finom sütemény.

Felszeletelve tálaljuk.

Az almás süti receptet MariaMona ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc