Stefánia fasírt hozzávalók:

5-6 személyre

1 kg darált sertéshús

3 db szikkadt zsemle

tej

6 tojás

1 kisebb vöröshagyma

zsír

bors, só

zsemlemorzsa

(fokhagyma)

(petrezselyem)

(pirospaprika)

Stefánia fasírt elkészítése:

Három tojást főzz keményre, hámozd meg, s tedd félre. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg zsíron. A zsemléket áztasd tejbe, majd jól nyomkodd ki; végül a hagymával, valamint három elhabart tojással együtt add a húshoz. Sózd, borsozd (esetleg ízesítsd még zúzott fokhagymával, vágott petrezselyemmel, vagy őrölt pirospaprikával).

A masszát jól dolgozd össze, formálj belőle hosszúkás cipót, azt lapíts ki, hosszanti tengelyében rakd végig a keménytojásokat, majd két oldalról és a végekről hajtsd rájuk a masszát.

Egy tepsit hints meg finomra szitált zsemlemorzsával, s tedd bele a fasírozottat. A hús tetejét kend meg kevés zsiradékkal, és szórd meg zsemlemorzsával.

Előmelegített sütőben – lassú tűz mellett, időnként a saját zsírjával locsolgatva – süsd pirosra.

A fasírt sokkal ízletesebb lesz, ha fele-fele részben disznó, illetve marhahúst használunk.

Az alapanyag további zsemlék hozzáadásával szaporítható, de azt tartani kell, hogy minden újabb zsemléhez újabb tojás is jár.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc