Szűzpecsenye aszaltszilva kompóttal hozzávalók:

4 személyre

1 db szűzpecsenye

esetleg 50 dkg comb

10 magozott aszalt szilva

2 evőkanálnyi cukor

bors

1 evőkanálnyi olaj

1 dkg vaj

1 fej hagyma

2 savanyú alma

1 citrom

0,5 teáskanálnyi kakukkfű

1 dl tejszín

Szűzpecsenye aszaltszilva kompóttal elkészítése:

Szeleteld fel a húst kb. 3 cm vastagságú darabokra és szárítsd le papírtörlővel.

Darabold fel az aszalt szilvát és 10 percig főzd 2 dl cukros vízben.

Borsozd meg a hússzeleteket és pirítsd 1 percig a vaj és az olaj – jól felmelegített – elegyében.

Majd közepes hőmérsékleten süsd tovább oldalanként 3-4 percig, hogy épp átsüljenek. Ha kész, szedd külön tányérra, sózd meg és takard le fóliával.

A hagymát aprítsd fel és pirítsd meg a serpenyőben maradt zsiradékban.

Az almát vágd fel gerezdekre, és 1 teáskanálnyi finomra reszelt citromhéjjal, az aszalt szilvával, a kakukkfűvel és fél dl szilvalével (amiben főzted) add a hagymához és lassú tűzön főzd még 5 percig.

Végül öntsd fel a tejszínnel és addig főzd, amíg krémesen sűrű nem lesz.

Tálaláskor a kompót kerüljön a tányér aljára, arra tedd a hússzeleteket, s kínálj mellé kenyeret.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc