Rózsafánk hozzávalók:

25 dkg liszt

5 dkg porcukor

csipet só

2 darab egész tojás

2 darab sárgáját

2 evőkanál tejföl

fél csomag sütőpor

Rózsafánk elkészítése:

A hozzávalókat ősszegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatjuk. 5 darabot egymásra rakunk, széleit bevagdossuk, és ujjunkal benyomjuk a közepét. Olajban mindkét oldalát megsütjük, szépen szétnyílik mint a rózsa.

A közepébe gyümölcslekvárt, vagy pudingot teszünk, és porcukrozzuk.

A sütőpor miatt ez egy gyors fánk, nem kell keleszteni, azonnal süthető.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc