Eperkrém rétestésztában hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött rétestészta
kevés zsír
250 g eper
100 g cukor
1 csomag zselatin
4 evőkanál forró vörösbor
1 l tejszínhab
néhány szem eper
mentalevél
porcukor
Eperkrém rétestésztában elkészítése:
A rétestésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Természetesen a lapoknak lehet más formája is.
Kizsírozott sütőlapra tesszük és 175°C-ra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük.
A megmosott, megtisztított földiepreket a cukorral durván összenyomkodjuk. A zselatint a forró borban feloldjuk (ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet, vagy eperlevet) és a földieperhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és mielőtt az eperkrém megfagyna, óvatosan hozzákeverjük.
Ezt a krémet rétegezzük a rétestészta karikák közé. Egy sütemény 5-6 tésztalapból áll. A legfelső tésztalapra is tehetünk egy kevés krémet, amit eperszemekkel, mentalevéllel díszíthetünk.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
0 hozzászólás