Karcagi bojtáravató hozzávalók:
8 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna csík
mustár ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
liszt ízlés szerint
olaj ízlés szerint
Karcagi bojtáravató elkészítése:
A tarját gyengén kiverjük, de inkább csak lazítsuk, majd egy szelet húst vékonyan megkenünk mustárral, és a másik húst ráfektetjük.
A páros hús mindkét szélére hegyes késsel lyukat fúrunk, és átfűzzük rajta a szalonna csíkot.
Ezután sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.
Egy tepsit kikenünk olajjal, és a 4 pár húst belefektetjük.
A tepsit 20 percig befedjük, majd zsírjával locsolgatva világosra, de nem szárazra sütjük.
Túrós csuszával tálaljuk, és a húst fokhagymás szósszal leöntjük.
A fokhagymás szósz receptje megtalálható a szósz és mártás recepteknél.
0 hozzászólás