Bácskai rizseshús hozzávalók:

4 személyre

sertéspörkölt 50 dkg combból

30 dkg zöldpaprika

15 dkg paradicsom

20 dkg rizs

petrezselyem

Bácskai rizseshús elkészítése:

A rizst mosd meg, s csöpögtesd le.

Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot.

Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy ujjnyival ellepje az ételt.

Fedd le, és előmelegített, forró sütőben párold puhára.

A tetejét petrezselyemmel, paprika- és paradicsomszeletekkel díszítsd.

A rizseshúshoz készülő pörkölt húsát a szokásosnál kisebbre kockázzuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc