Fagylaltos-gyümölcsös desszert hozzávalók:

25-30 dkg kukoricapehely

20 dkg margarin vagy mogyoróvaj

fagylalt

tejszínhab

olvasztott csoki

cseresznye vagy meggy

A díszítéshez: szőlőszem

Fagylaltos-gyümölcsös desszert elkészítése:

A kukoricapelyhet egy mély tálban vagy mozsárban megtörjük. Nem kell porrá, mert az nem jó. A vajat hozzádolgozzuk. Bátran meg lehet fogni kézzel is.

Félkemény linzertészta állagú masszát kell kapnunk, amit egy kb 4-5 cm magas tortaformába bedolgozunk kb 2 cm vastagon.

Normál hőmérsékletű sütőben megsütjük (25 perc).

Kihülés után tortaként felvágjuk, jégkrémmel megkenjük, tejszínhabbal, csokiöntettel és gyümölccsel ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc