Császármorzsa egyszerűen hozzávalók:
10 dkg mazsola
5 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg búzadara
4 tojás
2 evőkanál vaj
porcukor a szóráshoz
Császármorzsa egyszerűen elkészítése:
A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat). A vajat felforrósítjuk egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk. Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.
1 adag: 2343 kJ/560 kcal
0 hozzászólás