Stíriai metélt hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
22 dkg liszt
4 db tojás
1 mokkáskanál só
2 dl tejföl
1 csomag vaníliáscukor
8 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 dkg búzadara
3 dkg zsemlemorzsa
Stíriai metélt elkészítése:
A túrót áttörjük, keverőtálba vagy nyújtódeszkára téve lisztet, tojást, sót hozzáadva összegyúrjuk. Sós vizet forralunk. Az összegyúrt túrót ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és ujjnyi vastagságú, 3-4 cm hosszúságú metéltre vágjuk. A metéltet megfőzzük vízben.
Keverőtálban habosra keverjük a margarint, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A kikevert krémhez adjuk a tojássárgákat, elkeverjük, majd a tejfölt, a búzadarát és a kifőtt, lehűtött metéltet óvatosan hozzákeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és lazán a túrómetélt alaphoz keverjük.
Egy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával. Beleöntjük az elkészített masszát, és sütőben megsütjük.
0 hozzászólás