Brassói szalonnás aprópecsenye hozzávalók:
1.4 kg sertés-szűzpecsenye
10 dkg zsír
8 dkg füstölt szalonna
1 dkg fokhagyma
csipetnyi só
törött bors
burgonya
Brassói szalonnás aprópecsenye elkészítése:
Héjában főtt, hámozott, hasábokra vágott burgonyát egy kevés zsírban gyorsan megpirítunk, megsózzuk. A csíkokra vágott sertés-szűzpecsenyét kockára vágott füstölt szalonnával gyorsan megpirítjuk. A húst sóval, törött borssal, fokhagymával ízesítjük, majd óvatosan összerázzuk a burgonyával és azonnal előmelegített tálra halmozzuk.
A pirítást azért végezzük gyorsan, hogy a burgonya ne szívja magába a zsiradékot, valamint a pirítást a hús esetében is gyorsan végezzük el, hogy ne tudjon levet engedni.A burgonyát óvatosan keverjük a húshoz, nehogy összetörjük.
0 hozzászólás