Túrós-gyümölcsös lepény hozzávalók:
Tészta
1 tojás
10 dkg vaj
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 teáskanál cukor
csipetnyi só
20 dkg liszt
Töltelék
50 dkg túró
1 kis doboz ananászbefőtt
15-20 dkg porcukor
3 tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál liszt
Túrós-gyümölcsös lepény elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, kevés liszttel. A tojássárgáját a vajjal habosra keverjük, majd összedolgozzuk a felfutatott élesztővel, a sóval és a liszttel.
A jól kidolgozott tésztát cipóba formáljuk, egy órán át letakarva pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket, hogy ne legyen lágy, de könnyen kenhető legyen. Beleforgatjuk a tojások fehérjéből készült habot. A befőtt levével ízesítjük.
A tésztával kibélelünk egy közepes tepsit, hogy legyen pereme is, majd egyenletesen belesimítjuk a tölteléket. Egy kevés gyümölcskockát elhelyezünk a tetején is.
Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon tűpróbáig sütjük.
A süteményt csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.
0 hozzászólás