Fokhagymás melegszendvics hozzávalók:

20 dkg szobahőmérsékletű vaj

2 dkg (1 közepes fej) fokhagyma

fél mokkáskanál só

negyed mokkáskanál oregánó

egy csipetnyi curry

sajt

Fokhagymás melegszendvics elkészítése:

20 dkg szobahőmérsékletű vajat keverjünk össze 2 dkg (1 közepes fej) áttört vagy finomra reszelt fokhagymával, fél mokkáskanál sóval, és negyed mokkáskanál őrölt szurokfűvel (oregánóval). Az egzotikus ízek kedvelői tehetnek bele egy csipetnyi curryt is.

A szükséges mennyiségű kenyeret szeleteljük fel, vékonyan kenjük rá a krémet, és jól szórjuk meg reszelt sajttal.

Grillsütőben addig süssük, amíg a megolvadt sajt kissé megpirul.

A befülledés elkerülése érdekében fejjel lefelé tegyük ki a tányérra, és csak a fogyasztás előtt fordítsuk meg. Melegen, teával tálaljuk.

Ebből a pikáns ízű szendvicskrémből érdemes egy adagot vajtartóba tölteni, és a mélyhűtőben tárolni, mivel lefagyasztva hónapokig eltartható, és szükség esetén percek alatt ízletes vacsora készíthető belőle.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc