Rakott kelkáposzta vegetáriánusoknak hozzávalók:

1 kg kelkáposzta

rozsliszt nélküli gombás húspótló massza

2 dl tejföl

10 dkg olvasztott vaj

5 dkg reszelt sajt

Rakott kelkáposzta vegetáriánusoknak elkészítése:

1 kg kelkáposztát szedjünk szét leveleire, a torzsáját és a vastag ereit vágjuk ki, és alaposan megmosva sós vízben főzzük majdnem puhára.

Leszűrés után a leveleket vágjuk kisebb darabokra, és egynegyedét helyezzük egy kivajazott tűzálló tál, vagy egy magas falú zománcozott tepsi aljába. Tegyük rá a rozsliszt nélküli gombás húspótló masszát egyenletesen elterítve, majd takarjuk be a maradék káposztával.

2 dl tejfölt 10 dkg olvasztott vajjal keverjünk simára, és locsoljuk a káposzta tetejére. Végül szórjunk rá 5 dkg reszelt sajtot, és fedő nélkül, közepes tűzön süssük kb. fél óráig, amíg a megolvadt sajt zsemleszínű lesz.

 

Egytálételként, melegen tálaljuk.

Hűtőszekrényben tároljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc