Tortilla hozzávalók:
30 dkg liszt
4 evőkanál olaj
1 teaskanál só
1/2 csomag sütőpor víz
Tortilla elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat. Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük.
12 egyforma méretű golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérőjű lepényeket kapjunk.
Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyőben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyőben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.
Ha többet készítünk, le is fagyaszthatjuk.
A tortilla-t használhatjuk mártogatósként, megtölthetjük mexikói fűszerezésű hússal, vagy készíthetünk belőle shaorma-t.
0 hozzászólás