Túrógombóc zellerrel hozzávalók:

20 dkg zeller

50 dkg túró

12 dkg búzadara

5 dkg light margarin

3 tojás

2 szál zellerlevél

citromlé

Túrógombóc zellerrel elkészítése:

A zellert apró kockákra vágjuk, sós, citromos vízben puhára főzzük majd a felét a túróval együtt áttörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a tojássárgákat, megsózzuk és összekeverjük.

Beletesszük a zellerkockák másik felét és a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Gombócokat formázunk és forrásban lévő sós vízben 10-12 perc alatt kifőzzük.

A főtt túrógombócokat margarinban megforgatott zellerlevélre tesszük, jól átforrósítva tálaljuk.

Levesbe is tehetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc