Citromos avokádóleves hozzávalók:

4 személyre:

2 nagyon érett avokádó

2 dl tejszín

0,5 dl száraz fehérbor

7 dl tyúkhúsleves vagy zöldségerőleves

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 citrom

só, frissen őrölt bors

Citromos avokádóleves elkészítése:

Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk.

Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. Sima, homogén krémmé keverjük.

Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Fogyasztás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a kitálalt leves közepére halmozzuk.

Ha húslevest használunk – akár kockából készítjük, akár frissen – teljesen le kell zsírozni, különben a hideg avokádóleves tetején zsírkarikák fognak úszkálni.

A citromos avokádóleves receptet Alice ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc