Mazsolás keksz hozzávalók:
Tészta
1 csomag mazsola
15 dkg liszt
fél teáskanálnyi sütőpor
8 dkg kristálycukor
15 dkg margarin
A tetejére
1 db tojás
5 dkg mandula
Mazsolás keksz elkészítése:
A mazsolát beáztatom, majd apróra vágom.
A lisztet a sütőporral és a cukorral elkeverem a margarinnal és a mazsolával összegyúrom és hűtőszekrényben 1/2 óráig pihentetem.
Ezután négy részre osztomés kb. kétujjnyi vastagságú rúddá sodrom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem és ujjaimmal kb. 4 mm vékonyságúra nyomkodom.
A tetejüket tojással megkenem és vékony lapocskákra vágott mandula kerül rá. Sütőben közepes fokozaton (175°C fokon) 20 percig sütöm.
Végül kissé hűlni hagyom.
Háromszögekre vágva tálalom.
0 hozzászólás