Mazsolás keksz hozzávalók:

Tészta

1 csomag mazsola

15 dkg liszt

fél teáskanálnyi sütőpor

8 dkg kristálycukor

15 dkg margarin

A tetejére

1 db tojás

5 dkg mandula

Mazsolás keksz elkészítése:

A mazsolát beáztatom, majd apróra vágom.

A lisztet a sütőporral és a cukorral elkeverem a margarinnal és a mazsolával összegyúrom és hűtőszekrényben 1/2 óráig pihentetem.

Ezután négy részre osztomés kb. kétujjnyi vastagságú rúddá sodrom.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem és ujjaimmal kb. 4 mm vékonyságúra nyomkodom.

A tetejüket tojással megkenem és vékony lapocskákra vágott mandula kerül rá. Sütőben közepes fokozaton (175°C fokon) 20 percig sütöm.

Végül kissé hűlni hagyom.

Háromszögekre vágva tálalom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc