Marhapörkölt fészekben hozzávalók:

40 dkg marhalábszár,

1 csomag spagetti

20 dkg „méteres”, (hosszú, sötét színű) zöldbab

1-2 kévéskanál fűszerpaprika

1 nagyobb vöröshagyma

1 paprika

1 paradicsom

4 evőkanál olaj

1 dl vörösbor

só, bors

(esetleg 1 húsleveskocka)

Marhapörkölt fészekben elkészítése:

A hagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágom. Olajban kissé megpárolom. Beleteszem a fűszerpaprikát, az egészet elkeverem.

Ráteszem az apróra szeletelt marhahúst. Egy kevés vizet öntök rá, majd fedővel letakarom.

Mikor a hús félig megpuhult, ráöntöm a bort. Közben a zöldbabot egészben (csak a két végét vágom le) sós (vagy húsleveskockás) vízben puhára főzöm.

A spagettit is sós vízben megfőzőm.

Amikor minden megfőtt, a spagettiből és a köré rakott zöldbabból fészek alakot formázok. A „fészek” közepébe rakom a pörköltet. Nagyon látványos és finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc