Rebarbararétes kókuszöntettel hozzávalók:

32 dkg leveles tészta (a sarkai épek legyenek)

30 dkg rebarbara

fél citrom

8 dkg cukor

1 evőkanál vaj

5 dkg őrölt mogyoró

liszt a szóráshoz

porcukor a szóráshoz

mentalevél a díszítéshez

Az öntethez:

fél citrom

1 teáskanál kukoricakeményítő

1,5 dl kókusztej (dobozban kapható)

2 dkg kristálycukor

2 tojássárgája

Rebarbararétes kókuszöntettel elkészítése:

A rebarbararéteshez egy nagyobb konyharuhát vagy abroszt a konyhaasztalra terítünk, kevés liszttel megszórjuk. Kiterítjük rá a leveles tésztát, megszórjuk a mogyoróval. A rebarbarát, ha szükséges, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a citromot kifacsarjuk, és a cukorral együtt a rebarbarával elkeverjük.

Ezt elosztjuk a kiterített tésztára, felül legalább 2 cm-es sávot üresen hagyva. Az abrosz segítségével feltekerjük a rétest, a végeken vizes ujjal összenyomkodjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a rétest nagyobb tepsibe tesszük úgy, hogy a varrat alul legyen. Olvadt vajjal megkenjük. Sütőpapírral letakarjuk, felül néhány helyen megszurkáljuk.

A sütő középső rácsán 30-40 percig sütjük, közben vajjal még kenegetjük.

Az öntethez a citromot kipréseljük, a citromlét a keményítővel egy edénykében elkeverjük. A többi anyaggal is vegyítjük, kevergetve felforrósítjuk, amíg besűrűsödik. Kihűtjük.

A rétest tálaláskor porcukorral megszórjuk, meleg vagy hideg öntettel tálaljuk, mentalevélkékkel díszítjük.

Pudingot, vagy fagyit is használhatunk az öntet helyett.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc