Töltött borda lecsóval hozzávalók:

40-50 dkg sertésborda

10 dkg darált sertéshús

só, bors

kökény

kiskanál fűszerpaprika

3 gerezd fokhagyma

1 db közepes padlizsán

1 fej lilahagyma

2 db paprika

2 db paradicsom

2 db főtt burgonya

5 dkg füstölt szalonna

1,5 dl fehér bor

Töltött borda lecsóval elkészítése:

A darált húst, sót, borsot, fokhagymát, köményt, fűszerpaprikát, összekeverjük (úgy is mondhatjuk, hogy egyszerűsített kolbászmasszát készítünk). Beletöltjük a bordákba, kevés zsiradékban megsütjük, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fehérborral felöntjük és beforraljuk pár perc alatt.

A lecsóhoz a padlizsánt, a lilahagymát, paprikát és paradicsomot,a főtt burgonyát és a szalonnát felszeleteljük. A szalonnát lilahagymával lepirítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Egy nagyon kevés fehér bort még ehhez is adunk. Készre főzzük.

A töltött bordát a lecsóval tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc