Kuruc pecsenye hozzávalók:

60 dkg sertéstarja

1 evőkanál mustár

12 dkg gépsonka

3 evőkanál liszt

3 evőkanál olaj

1 kávéskanál fűszerpaprika

késhegynyi őröltbors, só

Kuruc pecsenye elkészítése:

A kuruc pecsenyéhez tarját kicsontozzuk és 4 nagy szeletre vágjuk. A hússzeleteket egy kissé kiklopfoljuk és megsózzuk. Ezután megkenjük mustárral és megborsozzuk.

A sonkából 4 egyforma szeletet vágunk – akkorákat, mint a tarjaszeletek fele. A sonkaszeleteket rátesszük a hús egyik felére, ráhajtjuk a tarjaszeletek másik felét, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.

Az összetűzött húst paprikás lisztbe forgatjuk és olajjal kikent tepsibe rakjuk, majd pedig forró sütőben pirosra sütjük.

Köretként sült burgonyát tálalhatunk hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc