Kuruc pecsenye hozzávalók:
60 dkg sertéstarja
1 evőkanál mustár
12 dkg gépsonka
3 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál fűszerpaprika
késhegynyi őröltbors, só
Kuruc pecsenye elkészítése:
A kuruc pecsenyéhez tarját kicsontozzuk és 4 nagy szeletre vágjuk. A hússzeleteket egy kissé kiklopfoljuk és megsózzuk. Ezután megkenjük mustárral és megborsozzuk.
A sonkából 4 egyforma szeletet vágunk – akkorákat, mint a tarjaszeletek fele. A sonkaszeleteket rátesszük a hús egyik felére, ráhajtjuk a tarjaszeletek másik felét, és hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.
Az összetűzött húst paprikás lisztbe forgatjuk és olajjal kikent tepsibe rakjuk, majd pedig forró sütőben pirosra sütjük.
Köretként sült burgonyát tálalhatunk hozzá.
0 hozzászólás