Kapucíner torta hozzávalók:
A tésztához
30 dkg porcukor
6 db tojás
20 dkg liszt
A krémekhez:
7 dl tej
2,5 csomag vaníliás puding
35 dkg porcukor
35 dkg sütőmargarin
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál instant kávé
A tetejére:
1,5 tábla csoki
3 evőkanál olaj
tejszínhab
Kapucíner torta elkészítése:
A tészta hozzávalóiból 6 evőkanál vízzel piskótát keverünk, és egy 26 cm-es tortaformában megsütjük.
A pudingporból a tejjel pudingot főzünk, és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A két krémet hidegen összekeverjük, és robotgéppel simára dolgozzuk.
Elfelezzük, az egyikbe a kakaót, a másik felébe a kávét tesszük.
A piskótát háromfelé vágjuk, és először a kakaós, majd a kávés krémmel kenjük meg.
Tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokit, belekeverjük az olajat, és a tortára öntjük. A kapucíner torta tetejét tejszínhabbal díszítjük.
0 hozzászólás