Afrikai harcsa paprikásan hozzávalók:
10 személy részére:
4 kg afrikai harcsa
húsos szalonna
40 dkg hagyma
őrölt paprika
zöldpaprika
paradicsom
víz
só, bors
fokhagyma
Afrikai harcsa paprikásan elkészítése:
Előkészítem a harcsát. A húsos szalonnát megolvasztom. Amikor már ropogós a pörc, kiszedem a zsírból.
A kiolvadt zsírban megpárolom a felaprított hagymát. Beleteszem a zöldpaprikát, a paradicsomot, és megpárolom. Ízlés szerint édesnemes őrölt paprikát teszek bele, majd feltöltöm vízzel (1 kg halhoz 1/2 l víz), így elkészül az alaplé.
Sót, borsot teszek bele ízlés szerint, valamint 2 gerezd fokhagymát is belenyomok.
A halételt kb 25 perc alatt készre főzöm.
0 hozzászólás