Tálban sült palacsinta hozzávalók:
8 személyre:
A tésztához:
4 tojás
4 dkg cukor
40 dkg liszt
4 dl tej
szódavíz
A töltelékhez:
50 dkg túró
8 dkg aszalt szilva
8 dkg aszalt barack
2 tojás
10 dkg cukor
1 rúd vanília kikapart belseje
A krémhez:
5 tojás
8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
Tálban sült palacsinta elkészítése:
A tálban sült palacsinta tésztájához a tojást simára keverjük a cukorral, a liszttel, a tejjel és egy csipet sóval. Annyi szódát teszünk hozzá, hogy jól terülő, nem sűrű tésztát kapjunk. Palacsintákat sütünk.
A töltelékhez a túrót áttörjük. Az aszalt gyümölcsöket egyforma apróra vágjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a kikapart vanília belsejét, összedolgozzuk a túróval, valamint az aszalt gyümölcsökkel. Végül a fehérjehabot lazán beleforgatjuk.
A töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, kettévágjuk, majd kivajazott hőálló tálba tesszük.
A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. Beledolgozzuk a citromhéjat, a tejfölt, végül a habbá vert fehérjét.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A krémet ráöntjük a palacsintákra és a sütőben pirosra sütjük.
0 hozzászólás