Húsgombócos falatkák hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szikkadt zsemle
20 dkg trappista sajt
20 apró csemege uborka
2 piros húsú paprika
60 dkg darált sertéshús
2 tojás
1 kávéskanál majoránna
A sütéshez:bő olaj
Húsgombócos falatkák elkészítése:
A húsgombócos falatkákhoz a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk. A sajtot kb. 1,5 cmes kockákra vágjuk. Az uborkát lecsepegtetjük, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, a húsát kb. olyan szeletkékre, vágjuk, mint a sajt.
A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a majoránnát, sót, borsot, és sima masszává keverjük.
Kicsi, kb. 3 cm-es gombócokat, készítünk belőle.
Az olajt felforrósítjuk, beletesszük a gombócokat, aranysárgára sütjük, papírszalvétára kiszedjük és kihűtjük.
Amikor a kis gombócok kihűltek, kis nyársakra húzunk egyegy gombócot, csemegeuborkadarabot, sajtot és paprikaszeletet. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak.
Tálalásig fóliával lefedjük, hogy ne száradjanak ki.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 nyárs: 120 kcal
0 hozzászólás