Szalonnás töltött szűzpecsenye hozzávalók:

1 db szűzpecsenye

1/2 szál póréhagyma

1 csomag bacon szalonna

1 szál halványitó zeller

10 dkg füstölt kolbász

1 db paprika

só, bors ízlés szerint

Szalonnás töltött szűzpecsenye elkészítése:

A szűzpecsenyét óvatosan kettényitom, kikloffolom, sózom és borsozom. Amig pihentetem a sóval, addig felaprítom a többi hozzávalókat, tetszés szerint, kockázva, vagy csikozva, összekeverem és a szűzpecsenyébe töltöm. A betöltött pecsenyét feltekeremés körbekötözöm.

Tepsibe rakom, tetejét bacon szalonnával, vagy esetleg házi füstölt szalonnával boritom be, fóliázom és kb. 150 fokos sütőben 1/2 óráig sütöm. Ezt követően leveszem a fóliát és a szalonna csíkokat és egy picit pirítok rajta.

Ezt követően én újra visszafóliázom a tepsit a kiszáradás miatt, és mert így könnyebben szeletelhető a hústekercsünk. Zöldséges rizzsel készítettem, de burgonyapürével is nagyon finom.

Gyorsan elkészíthető, ízletes húsos egytálétel és lehet variálni a töltelékét, mikor mihez van kedvünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc