Gombával és rizzsel töltött paradicsomos paprika hozzávalók:

8 darab paprika
1 gombakonzerv
4-5 darab paradicsom
50 dkg rizs
2 fej hagyma
4 kanál olaj
1 köteg petrezselyemzöld
1 köteg kapor
só, bors

Gombával és rizzsel töltött paradicsomos paprika elkészítése:

A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk és forró olajban megpároljuk.

Hozzátesszük a rizst az apróra vágott gombával együtt, felöntjük vízzel és főni hagyjuk.

A végén hozzáadjuk az apróra szeletelt paradicsomokat.

Megvárjuk míg kihűl, majd hozzátesszük a szintén apróra vágott zöld fűszereket, illetve tetszés szerint sót és borsot.

A paprikákat megmossuk, a szára felőli részen kivágjuk őket, megtisztítjuk a magvaktól, jól megmossuk és lecsorgatjuk.

Megtöltjük rizzsel és gombával, beolajozzuk és tepsire helyezzük őket.

A paprikák közé paradicsom szeleteket helyezünk és kis lángon 45 percig, sütőbe sütjük.

Tíz perccel azelőtt, hogy kivennénk, paradicsomszósszal meglocsoljuk.

Ezt az ételt akár gomba nélkül is elkészíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc