Házilag készített Túró Rudi hozzávalók:

50 dkg édes tehéntúró
2 csomag vanília cukor
2 kanál cukor

2 dl tejföl

1 csomag főzési zselatin

egy kevés reszelt narancshéj

keserű étcsokoládé

Házilag készített Túró Rudi elkészítése:

Jól elkeverjük a túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat.

A zselatint a csomagoláson lévő utasítások szerint felforraljuk, majd hozzákeverjük a túró keverékhez és jól eldolgozzuk benne.

Az így kapott masszát vastag, körülbelül 1 cm átmérőjű és 8-10 cm hosszú hengerekre formázzuk és 3 órára a hűtőbe tesszük.

Vigyázat, a kiformázott hengerek nem kell megfagyjanak, csak hideg helyen kell tartani őket, amíg meg nem keményednek.

Kivesszük a hűtőből és olvasztott csokoládéval borítjuk be, majd megvárjuk amíg kihűl a máz.

Tetszőlegesen, a hengereket úgy is megformázhatjuk, hogy a felső részük „kivágott” legyen és sűrű gyümölcslekvárt (kajszibarackot vagy eper dzsemet, ami nagyon finom) helyezhetünk rájuk.

Majd ezeket is ugyanúgy csokoládéval vonjuk be és kihűlt állapotban tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc