Birka csorba hozzávalók:

60 dkg birkahús

10 dkg sárgarépa

5 dkg petrezselyem

15 dkg hagyma

10 dkg zellergumó

50 ml olaj

15 dkg zöldpaprika

30 dkg paradicsom

1 köteg lestyán

20 dkg zöldpaszuly

40 ml ecet

Birka csorba elkészítése:

A húst megtisztítjuk a hártyától, bő vízben alaposan megmossuk, felaprítjuk és főni tesszük sós vízben. Ha egyet rottyant, leszedjük a habját. Két órányi fövés után hozzáadjuk a karikákra felaprított zöldségeket, az apróra vágott hagymát (amit előzőleg olajban megdinszteltünk), a zöldpaprikát kockára vágva és a pirított zöldpaszulyt. Amikor a hús meg van puhulva, hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot (kimagvazva, héjja nélkül). A tűzről levéve sóval, ecettel (vagy citromlével) ízesítjük.

Forrón tálaljuk, apróra vágott petrezselyemzöldel és lestyánnal megszórva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc