Birka csorba hozzávalók:
60 dkg birkahús
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyem
15 dkg hagyma
10 dkg zellergumó
50 ml olaj
15 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
1 köteg lestyán
20 dkg zöldpaszuly
40 ml ecet
só
Birka csorba elkészítése:
A húst megtisztítjuk a hártyától, bő vízben alaposan megmossuk, felaprítjuk és főni tesszük sós vízben. Ha egyet rottyant, leszedjük a habját. Két órányi fövés után hozzáadjuk a karikákra felaprított zöldségeket, az apróra vágott hagymát (amit előzőleg olajban megdinszteltünk), a zöldpaprikát kockára vágva és a pirított zöldpaszulyt. Amikor a hús meg van puhulva, hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot (kimagvazva, héjja nélkül). A tűzről levéve sóval, ecettel (vagy citromlével) ízesítjük.
Forrón tálaljuk, apróra vágott petrezselyemzöldel és lestyánnal megszórva.
0 hozzászólás