Jázmin rizs garnélarákkal hozzávalók:
3-4 evőkanál olaj
1 tojás kissé felverve
1 apróra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma összezúzva
3-4 csésze főtt jázmin rizs
350 g főtt garnélarák
1/2 csésze főtt borsó
halszósz vagy osztrigaszósz
Jázmin rizs garnélarákkal elkészítése:
Készítsd el a jázmin rizst.
Egy serpenyőbe tegyél egy kis olajat, hevítsd fel, majd öntsd bele a tojást.
Készíts egy vékony omlettet.
Vedd ki egy papírtörlőre, és miután kihűlt, tekerd fel, akár a palacsintát. Vágd vékony szeletekre.
Egy wokba tegyél 2-3 evőkanál olajat, add hozzá a hagymát és fokhagymát, majd párold meg.
Mikor megpirult a hagyma, add hozzá a rizst, a garnélarákot és borsót.
Alacsony lángon kevergesd, amíg a rizs meleg lesz. Ízesítsd halszósszal vagy osztrigaszósszal.
Vékony szelet omlettel szolgáld fel.
A receptet Rroxana ajánlotta.
0 hozzászólás