Báránysült spenót körettel hozzávalók:
1 kg bárányhús
1 kg spenót
2 kanál vaj
1 kiskanál liszt
só, bors
1 csésze tej
fokhagyma
1 kiskanál paradicsomlé
Báránysült spenót körettel elkészítése:
A húst megmossuk és vastag szeletekre vágjuk, majd vajban megpirítjuk.
A spenótot külön készítjük el és pedig a következő módon: minden egyes levelet megmosunk, 5 percig forró vízzel leforázzuk és hagyjuk a vizet lefolyni. Felaprózzuk és a húst megszórjuk vele.
Az edényt, melyben a spenót főtt, megtöltjük vízzel, hozzáadjuk a liszt és tej keverékét, egy kiskanál paradicsomlevet és kevés zúzott fokhagymát.
Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük, sütőbe vagy egy vastag lapra a tűzhely lánglyára tesszük.
0 hozzászólás