Savanyított laskagomba hozzávalók:

1 kg laskagomba

1/5 kg répa

1/5 kg hagyma

1/5 kg víz

0,3 dl ecet

1 kanál só

20 deka cukor

1 csomag savanyúság tartósító

Savanyított laskagomba elkészítése:

A gombát alaposan mosd meg, szeleteld fel 2 cm-es csíkokra és főzd 60 percet.

A 2 mm-es karikákra szeletelt répát külön főzd meg, ugyanakkor az ecetet, a sót és a savanyúság tartósítót is főzd külön vízben, majd hagyd kihűlni.

Egy tálba helyezz egy réteg főtt gombát, tegyél rá egy réteg répát, majd egy réteg hagymakarikát.

Ezt addig folytasd, amíg a hozzávalók elfogynak, majd öntsd rá a levet.

Hagyd állni másnapig és tedd zárható befőttesüvegbe.

Pincében tárold. Körülbelül egy hét múlva fogyasztható.

Különböző ételek (püré, tepsis burgonya, sütőben sült rizs stb.) vagy sültek (sült hús, kolbász, rántott hús stb.) tálalhatod.

Öntsd a gombát egy tálba és fogyaszd hidegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc