Erdei gomba székely módra hozzávalók:

80 dkg erdei gomba

15-15 dkg sárgarépa és petrezselyem

10 dkg vöröshagyma

10 dkg zsír

2 dl tejföl

só, őrölt bors

1 evőkanál fűszerpaprika

Erdei gomba székely módra elkészítése:

Vegyes erdei gombából készíthetjük.

Az apróra vágott vagy lereszelt vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, fűszerpaprikával megszórjuk.

A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, majd rádobjuk a paprikás zsírra.

Sóval és őrölt borssal fűszerezzük és puhára pároljuk.

Egy másik edényben enyhén sós vízben a szeletekre vágott zöldséget puhára főzzük, majd lecsepegtetve áttörjük, paszírozzuk.

Levét a paszírozott zöldségekkel együtt a gombára öntjük és összeforraljuk.

Tejföllel ízesítve tálaljuk.

Sokféle köret illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc