Sült gomba vegetáriánusoknak hozzávalók:
½ kg champignon gomba
2 pohár tej
2 tojás
szárított gomba (sós gomba)
só
őrölt mozaikbors
szárított kapor
szárított petrezselyemzöld
1 pohár olaj + olvasztott vaj
Sült gomba vegetáriánusoknak elkészítése:
A gombákat megtisztítjuk a hártyától, letörjük a szárát és megtisztítjuk a „legyezőjét” is. Hideg vízzel mossuk meg.
Egy tálat kivajazunk olvasztott vajjal, a gombákat a szájukkal lefelé tesszük bele, közéjük pedig az apróra vágott gombaszárat szórjuk. A habosra felvert tojásokhoz hozzáadjuk a tejet, az olajat és a felolvasztott vajat, majd ráöntjük a gombára. Öntünk rá vizet is, amíg az az tál feléig ér, de nem fedi el a gombákat.
Rászórjuk a kaprot, a petrezselyemzöldet, a sót, a mozaikborsot és a szárított sós gombát.
Megfelelő hőmérsékleten 20 percet sülni hagyjuk. Ha megpirultak, kész az étel.
0 hozzászólás