Lucullus bélszín gazdagon tálalva hozzávalók:
8 szelet bélszín
8 szelet 10 dkg-os libamáj
0,5 kg csiperkegomba
10 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
8 db fürjtojás
só, bors
fokhagyma
Lucullus bélszín gazdagon tálalva elkészítése:
Az apró kockákra vágott kolozsvári szalonnát, vöröshagymát, gombát medinszteljük.
A végén zöldpaprikát darabolunk bele és sóval, borssal, fokhagymával fűszerezzük. Félretesszük.
Az előző este olajba bepácolt bélszín szeleteket kevés olajon megsütjük. A libamájat is megsütjük ugyanabban az olajban. Pici sóval borssal ízesítjük.
Ovális tálcára tesszük a bélszín szeleteket, rá a ledinsztelt gombát, kanállal elsimítjuk, s erre helyezzük a libamájat.
A főtt fürjtojásokat kettévágva a tetejére tesszük.
Párolt zöldséggel, burgonyakörettel, zöldsalátával szervírozzuk.
0 hozzászólás