Zöld rizs hozzávalók:
200 g spenót (bébispenót)
100 g (2/3 csésze) kesudió
300 g (másfél csésze) hosszú szemű rizs
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál édeskömény
2 evőkanál citromlé
6 zöldhagyma
650-750 ml zöldségleves vagy tyúkhúsleves
egy maroknyi petrezselyem
2-3 evőkanál olaj
só ízlés szerint
Zöld rizs elkészítése:
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és közben aprózd fel a zöldhagymát.
Párold a zöldhagymát 2-3 percig a forró olajban.
Közben zúzd össze a fokhagymát.
Ha megpuhult a hagyma, add hozzá a rizst, fokhagymát és az édesköményt. Párold további 2 percig.
Add hozzá a citromlevet és a levest, forrald fel, majd hagyd főni alacsony lángon.
Mikor megfőtt a rizs, vedd le a lángról, add hozzá a spenótot, petrezselymet és kesudiót.
Fedd le, főzd 8-10 percig, majd óvatosan keverd meg.
Melegen szolgáld fel.
A zöld rizs receptet Rroxana ajánlotta.
0 hozzászólás