Sajtos kenyér hozzávalók:

60 ml víz

240 ml tej

60 g vaj

1 tojás

2 evőkanál cukor

1,5 teáskanál só

550 g liszt

10 g szárított élesztő

100 g sajt

Sajtos kenyér elkészítése:

A hozzávalókat tegyük a kenyérsütő tartályába, és állítsuk a dagasztó + kelesztő programra.

A megkelt tésztát helyezzük lisztezett asztalra, majd osszuk öt egyenlő részre.

Mindegyiket nyújtsuk ki sodrófával körülbelül 0,5 cm-es vastagságúra és a tepsi méretének megfelelő szélességűre.

Megkenhetjük kevés olívaolajjal, majd szórjuk rá az apróra reszelt sajtot, és tekerjük fel a lehető legszorosabban.

Ezután mindegyiket helyezzük a kissé kiolajazott tepsibe, majd egy félórát tegyük meleg helyre.

Kenjük meg a kenyértészta tetejét tojássárgájával és szórjuk meg szezámmaggal.

Forró sütőben, közepes lángon, körülbelül félórát süssük, míg a teteje szépen megpirul.

A sajtos kenyér receptet miha278 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc