Calzone hozzávalók:

Tészta

2 teáskanál szárított élesztő (vagy 10 g friss élesztő)

200 ml langyos víz

2 teáskanál méz

450 g liszt

1 teáskanál só

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál szezámmag

egy tojás + egy evőkanál tej

Töltelék

különböző szószok (pizza vagy pesto)

hús

zöldség

túró

Calzone elkészítése:

Keverjük össze az élesztőt, a mézet, a vizet és 100 g lisztet. A keverék híg lesz, de ilyennek kell lennie. Hagyjuk 30 percet kelni, ameddig habos nem lesz.

Ekkor hozzá adjuk a maradék lisztet, az olajat, a sót és a szezámmagot. Addig gyúrjuk, amíg rugalmassá és könnyen kezelhetővé válik. Ha a tészta lágy vagy ragadós, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.

Takarjuk le fóliával és hagyjuk kelni egy – másfél órát, amíg kétszeresére nő. Aztán tegyük a meglisztezett asztalra és vágjuk 4 vagy több darabra (amilyen nagyra szeretnénk). Nyújtsuk őket kerekre.

A pizzalapok 190 Celsius fokon 30 perc alatt sülnek meg.

Mindegyik lapot egy-egy kerek tálra tettem és a következőkkel töltöttem meg: sült csirkemell darabkák, sült paprikacsíkok, minél több sós túró és sajt, kevés szalámi és csíkokra vágott paradicsompaprika savanyúság.

A megtöltött tésztát úgy hajtjuk egymásra, hogy ne essen ki belőle a töltelék, és 3 bevágást végzünk a tetején, hogy sütés közben ki tudjon jönni belőle a forró levegő.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 150 perc