Húsos szuflé gombamártással hozzávalók:

1 csirke

3 szelet kenyér

6 tojás

100 g vaj

1 csésze tej

zsemlemorzsa

500 g gomba

1 teáskanál liszt

1 hagyma

1 pohár tejföl

Húsos szuflé gombamártással elkészítése:

Válaszd ki a csirkéből a mellehúsát és a combokat, majd távolítsd el a csontokat. Daráld le a húst a tejben áztatott és kifacsart kenyérrel együtt. Add hozzá a tojássárgákat, sót és borsot (ízlés szerint), és 50 g vajat, majd jól keverd össze.

Verj kemény habot a tojásfehérjékből, és add hozzá ezt is.

Vajazz ki egy teflon tepsit, béleld ki zsemlemorzsával, öntsd bele a keveréket, tedd a tetejére a maradék vajat, majd tedd a sütőbe sülni.

Készítsd el a gombamártást: Tegyél egy teflon serpenyőbe 50 g vajat, párold meg benne a hagymát, az apróra vágott gombát, és mikor a keverék elkezd barnulni, keverj bele habarást. Hagyd még a lángon 2 percig.

Díszítsd a szuflét gombamártással.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc