Burgonyakrokett diós szósszal hozzávalók:
1 kg burgonya
5 tojás
só
200 g liszt
400 g hagyma
1 köteg petrezselyem
60 g vaj
100 g dió
250 ml tejföl
Burgonyakrokett diós szósszal elkészítése:
Főzd meg héjában a burgonyát, hámozd meg, majd készíts belőle pürét.
Keverj hozzá 2 tojást, lisztet, sót, borsot (ízlés szerint). Hagyd pihenni 15 percig.
Vágd fel apróra a hagymát, a petrezselymet és pár szál majoránnát.
Párold meg a hagymát 20 g vajban, az apróra vágott fűszernövényekkel, majd ízesítsd sóval és borssal.
Készíts hengert a burgonyapüréből, és vágd 2 cm vastag szeletekre.
Keverd össze a hagymát a dióval, a tejföllel, a tojásokkal, sóval és borssal (ízlés szerint).
Süsd pár percig a burgonyacsomókat forró olajban, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Önts a tetejükre a diós töltelékből, és tedd sütőbe 15 percre.
0 hozzászólás